bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Zeven Bronnen

ZEVEN BRONNEN

RHODOS

Epta Piges is een prachtig stukje natuurgebied in het binnenland van Rhodos. Zeven Bronnen zoals dit gebied in het Nederlands heet ligt op enkele kilometers van de populaire badplaats Kolymbia. De naam is gegeven vanwege de aanwezigheid van zeven waterbronnen.

De zeven bronnen worden door middel van genummerde bordjes aangegeven. Het zuivere bronwater dat door de bronnen naar buiten komt wordt door de meeste toeristen geproefd. Het overheerlijke water is puur van smaak en heerlijk verfrissend. Wie iets anders wil drinken dan water ie kan dat in het bijgelegen cafetaria doen.

 

Voor velen vormt de wandeling door de stenen tunnel bij Zeven Bronnen het hoogtepunt van een bezoek aan deze attractie. De tunnel heeft een lengte van ongeveer 185 meter, is slechts 170 centimeter hoog en er stroomt water doorheen. Wie door de tunnel loopt die komt uit bij een mooi zoetwatermeertje waar je kunt zwemmen.

 
Meer informatie?

Zeven Bronnen
Rhodos bezienswaardigheden
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl