bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Vlindervallei

VLINDERVALLEI

RHODOS

Petaloúdes oftewel de vlindervallei (of vlinderdal) is een dal in de Psínthosbergen. Het dal is bekend vanwege de gestippelde harlekijn. Deze vlindersoort met de prachtige Latijnse naam Callimorpha quadripuncta komt in de zomer massaal naar de vlindervallei om te eten en te paren.

Wie de vlinders wil zien die moet een beetje geluk hebben. Ze vertoeven hier alleen maar in de maanden juli en augustus. Soms laten ze zich pas erg laat in juli zien. Omdat de vlinders overdag slapen zie je ze vrij lastig zitten op de bomen. Pas als ze opvliegen laten ze hun prachtige felrode kleuren zien.

 

Het vlinderdal is van juni tot en met september geopend vanaf 8:00 tot 19:00 uur. Voor de entree moet je betalen. Als er geen vlinders zijn rest een mooie wandeling langs water, watervallen en over bruggetjes. De totale lengte bedraagt ongeveer 1,3 kilometer.

 
Meer informatie?

Vlindervallei wiki
Rhodos klimaatinfo
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl