bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Versierde poorten van Archangelos

VERSIERDE POORTEN VAN ARCHANGELOS

RHODOS

Waar Lindos de naam heeft van een authentieke plaats op Rhodos te zijn, daar mag wat ons betreft Archangelos met deze eer gaan strijken. Het oude centrum van Archangelos heeft nog een authentieke kern van witte huisjes en smalle straatjes, die echter amper door toeristen ontdekt zijn.

Het meest opvallende detail als je door de autovrije straatjes van Archangelos loopt zijn de vele versierde poorten die de huizen sieren. De vrolijk gekleurde gietijzeren poorten domineren het straatbeeld in de historische kern van Archangelos. Ze vormen een leuk contrast met de veelal witte tinten van de panden.

 

Veelgebruikte kleuren voor de versierde poorten van Archangelos zijn blauw, bruin, groen, geel en paarstinten. Op veel poorten zijn versieringen aangebracht in de vorm van bloemen. Het gaat dan vaak om één of twee bloemen per poortdeel.

 
Meer informatie?

Archangelos
Archangelos klimaatinfo
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl