bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Tsambika

TSAMBIKA

RHODOS

Tsambika bestaat uit een klooster en een prachtig strand op Rhodos. Tsambika ligt aan de oostkust van het eiland Rhodos en behoort tot de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van het eiland. De tocht naar het klooster gaat over ruim 300 treden en kost je zo'n 15 tot 20 minuten. Er is geen optie voor rolstoelen of kinderwagens om boven te komen.

Het kleine klooster is nog steeds een bedevaartsoord voor kinderloze vrouwen. Die komen hier al jarenlang bidden in de hoop dat ze na het bezoek aan het Byzantijnse klooster snel zwanger zullen zijn. Vanaf het klooster heb je ene fantastisch uitzicht over Rhodos. Je kijkt onder andere uit op Tsambika Beach en Kolymbia.

 

Tsambika Beach is een groot zandstrand. Jong en oud komt naar het strand toe om te genieten van het heerlijke goudgele zand en de rustige branding. Het strand is niet bebouwd, wel zijn er enkele beachbars, een winkeltje en de nodige voorzieningen. Parkeren bij dit volgens velen mooiste strand van Rhodos is gratis.

 
Meer informatie?

Tsambika klimaatinfo
Rhodos bezienswaardigheden
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl