bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Stranden van Rhodos

STRANDEN VAN RHODOS

RHODOS

Rhodos telt tientallen stranden en baaitjes, die variŰren in grootte en samenstelling. Veel stranden van het Griekse vakantie-eiland bestaan uit grotere of kleinere kiezels, al dan niet vermengd met zand. De stranden aan de oostkust hebben een rustige branding, de stranden aan de westkust van Rhodos hebben door de wind een wat ruwere zee.

Aan veel stranden zijn in de loop der jaren badplaatsen verrezen, zoals bij Ixia, Ialyssos, Faliraki en Kiotari. Sommige stranden zijn echter onbebouwd en gelden als echte pareltjes van het eiland. Dat geldt bijvoorbeeld voor Tsambika Beach, de Antony Quinn Bay en het heerlijke strand van Lindos.

 

Wind- en kitesurfers zie je vooral in de felblauwe zee bij typische surfstranden zoals Ixia en Thˇlos Beach. De meeste surfscholen zie je in het uiterste zuiden van Rhodos. Hier ligt het enorm grote zandstrand Prasonisi Beach. Hier kun je aan de ene kant op de Ege´sche zee surfen en aan de andere kant op de Middellandse Zee.

 
Meer informatie?

Stranden van Rhodos
Rhodos klimaatinfo
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl