bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Middeleeuwse binnenstad van Rhodos

MIDDELEEUWSE BINNENSTAD VAN RHODOS

RHODOS

De ommuurde binnenstad van Rhodos Stad stamt uit de middeleeuwen en is de absolute topattractie van het eiland Rhodos. De fortificatie is door de Johannieters gebouwd. Deze ridders leefden in Rhodos Stad totdat de Turken ze in 1522 van Rhodos verdreven nadat ze de macht op Rhodos gepakt hadden.

De middeleeuwse binnenstad is in bijzondere mooie staat en staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De vestingmuren en de bijbehorende poorten zijn grotendeels intact. Binnen de muren staan huizen, winkels, restaurants en een aantal bijzondere gebouwen zoals het Grootmeesterspaleis en het Archeologisch Museum.

 

De verschillende bezetters hebben allemaal hun sporen achtergelaten in de oude binnenstad. Zo is het Grootmeesterspaleis vorige eeuw door de Italianen gerestaureerd naar hun inzicht en zie je uit de Turkse periode enkele moskeeŽn, een Islamitische bibliotheek en een badhuis staan in Rhodos Stad.

 
Meer informatie?

Rhodos Stad
Rhodos Stad
Rhodos Stad klimaatinfo
Rhodos voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl