bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Mandrákihaven Rhodos

MANDRAKIHAVEN RHODOS

RHODOS

De Mandrákihaven is één van de havens van Rhodos Stad. De oude vissershaven ligt voor de mooiste ingang van het middeleeuwse centrum van Rhodos Stad. Tegenwoordig is de Mandrákihaven hét vertrekpunt voor excursies, boottransfers naar o.a. Lindos en Níssyros en voor duiktochten.

De Mandrákihaven is door een aantal elementen de mooiste haven van de stad. Ten eerste zijn er de kenmerkende drie torentjes die aan de oostelijke kant van de haven staan. Vissers wisten vroeger dat ze bijna thuis waren zodra de torentjes in zicht kwamen. Aan de andere kant staat het verdedigingsfort Fort Saint Nicholas.

 

Veel gefotografeerd zijn de twee zuilen bij de entree waarop twee herten staan. Aan de Mandrákihaven heeft ook één van de klassieke wereldwonderen gestaan: de Kolos van Rhodos. Dit ruim dertig meter hoge beeld is rond 225 voor Christus door een aardbeving vernield. Restanten van de Kolos van Rhodos zijn nooit teruggevonden.

 
Meer informatie?

Rhodos Stad
Rhodos Stad
Rhodos Stad klimaatinfo
Rhodos voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl