bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Kamiros

KAMIROS

RHODOS

De overblijfselen van de antieke stad Kamiros vormen een van de grootste toeristische trekpleisters van het Griekse eiland Rhodos. Kamiros was vroeger één van de belangrijkste steden op Rhodos. Tegenwoordig zijn vooral de fundamenten en enkele andere restanten van het antieke Kamiros te bewonderen.

Kamiros is een blauwdruk voor hoe een Hellenistische stad er in de oudheid uitzag. Zo is het schaakbordpatroon van de straten duidelijk zichtbaar en kun je zien hoe publieke gebouwen en privéwoningen geschieden van elkaar stonden. Kamiros is op een heuvel gebouwd, waardoor er niveauverschillen binnen de plaats ontstaan zijn.

 

Als je Kamiros wilt bezoeken en de vele bussen vol toeristen wilt vermijden dan kun je het beste vroeg in de ochtend gaan of juist wat later op de middag. Voor de entree tot de archeologische vindplaats moet je wel betalen. Je kunt Kamiros vaak ook als georganiseerde excursie in combinatie met de Vlindervallei en Zeven Bronnen boeken.

 
Meer informatie?

Kamiros
Rhodos bezienswaardigheden
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl