bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Kallithea Springs

KALLITHEA SPRINGS

RHODOS

Tijdens de heerschappij van de Italianen op Rhodos is er bij het dorp Kallithea een kuuroord opgezet. In de loop van de twintigste eeuw raakten de Kallithea Thermen in verval. Begin deze eeuw is het complex volledig gerestaureerd en is het een monument geworden. Het resultaat mag er absoluut wezen.

Kallithea Springs of Kalithea Springs zoals het voormalige kuuroord tegenwoordig genoemd wordt is een belangrijke bezienswaardigheid op het eiland Rhodos. Door de aanleg van een strand met ligbedden en een gezellig strandcafé is Kallithea Springs nu ook een populaire locatie geworden voor een dagje strand.

 

Het complex geniet ook bekendheid omdat het als filmlocatie gediend heeft voor Hollywoodproducties zoals 'The Guns of Navarone' en 'Zorba the Greek'. Kallithea Springs is alle dagen tegen betaling te bezoeken van 8 tot 20 uur. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen.

 
Meer informatie?

Kallithea klimaatinfo
Rhodos bezienswaardigheden
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl