bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Filérimosklooster

FILERIMOSKLOOSTER

RHODOS

Op de plek waar vroeger de Akropolis van Ialyssós te vinden was, staat tegenwoordig het Filérimosklooster. Van de tempel Atena Polias rest tegenwoordig niet meer dan bodemplaten, trommels van zuilen en enkele stenen van muren. Vermoedelijk is de rest gebruikt om er het klooster van de bouwen.

Wie het geluk heeft en op tijd is die heeft nog geen "last" van bussen met toeristen. Als je dan uit je huurauto stapt hoor je alleen maar het geluid van de vele pauwen die hier leven. Hun geluid lijkt de sereniteit die de plek op rustige momenten uitstraalt niet eens te doorbreken.

 

Behalve het klooster, de restanten van de tempel en de kloosterkerk staat er op de berg ook een enorme betonnen kruis. Dit onderdeel is in de twintigste eeuw door de franciscanen toegevoegd. Vanaf het plateau waarop het kruis staat heb je een prachtig uitzicht over een stukje van Noord-Rhodos.

 
Meer informatie?

wikipedia over Filerimos (Duits)
Ialyssos klimaatinfo
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl