bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Akropolis van Rhodos

AKROPOLIS VAN RHODOS

RHODOS

De ongeveer 2500 jaar oude stad Rhodos heeft nog maar weinig overblijfselen uit de beginperiode van de stad. Toch zijn ze wel degelijk aanwezig. Op een heuvel aan de zuidwestkant van de stad staan verschillende archeologische overblijfselen die samen de Akropolis van Rhodos-Stad vormen.

De duidelijk zichtbare overblijfselen bestaan uit drie onderdelen. Het meest herkenbare zijn de zuilen van de voormalige Tempel van Apollo. Een stukje van de noordoostelijke zijde van de tempel is gerestaureerd en zichtbaar. Verder kun je op de grond zien waar de tempel exact gestaan moet hebben.

 

Dankzij een grondige restauratie door de Italianen zijn het stadion en het daarnaast gelegen amfitheater in uitstekende staat te bewonderen. Je kunt de antieke stad 24 uur per dag bezoeken. De entree is geheel gratis.

 
Meer informatie?

Rhodos Stad
Rhodos Stad
Rhodos Stad klimaatinfo
Rhodos voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl