bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Akropolis van Lindos

AKROPOLIS VAN LINDOS

RHODOS

In Griekenland vind je meerdere akropolissen. En van de best bewaarde is de Akropolis van Lindos. Samen met de antieke stad Kamiris behoort deze burcht tot de best bewaarde historische bezienswaardigheden van Rhodos. Dagelijks maken dan ook duizenden toeristen de tocht naar boven om de akropolis te bezoeken.

De Akropolis van Lindos stamt uit de oudheid. Een groot deel van de akropolis is gebruikt voor de tempel die gewijd is aan Athena Lindia. Als je de akropolis bezoekt dan staan er op het terrein verschillende bordjes waarop uitleg wordt gegeven over wat je ziet. Een andere optie is natuurlijk om een rondleiding met een gids te doen.

 

Om de Akropolis van Lindos te bereiken moet je ongeveer vijfhonderd treden omhoog lopen. Een andere optie is om vanuit het centrum van Lindos met de ezel naar boven te gaan. Deze vorm van vervoer wordt ook wel Lindos Taxi genoemd. Behalve een mooie archeologische vindplaats is de akropolis ook een plek die een prachtig uitzicht over Lindos biedt.

 
Meer informatie?

Lindos
Lindos klimaatinfo
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl