bijzondere plaatsen > Griekenland > Rhodos > Akropolis van Archangelos

AKROPOLIS VAN ARCHANGELOS

RHODOS

De Akropolis van Archangelos is een fortificatie boven op een heuvel bij Archangelos, een plaats in het oosten van Rhodos. Van de middeleeuwse burcht is niet meer over dan een ru´ne, waarbij de buitenste muren nog het best bewaard zijn gebleven. De burcht is in de vijftiende eeuw door de Johannieters gebouwd.

Wie de tocht naar boven wil maken die zal dat grotendeels te voet moeten doen. Langs de noordkant is er wel een onverharde weg die bijna helemaal tot boven gaat. Te voet ben je vanuit het centrum van Archangelos binnen vijftien minuten boven. Je wordt dan getrakteerd op een prachtig uitzicht over het dorp.

 

Op de buitenmuur van de burcht zie je in het wit OXI geschilderd staan. Dit staat voor het Griekse woord 'ochi' wat 'nee' betekent. Het was een uiting van afkeer tegen het vroegere militaire dictatoriale regime dat de macht had in Griekenland.

 
Meer informatie?

Archangelos
Archangelos klimaatinfo
Rhodos voor beginners
Rhodospagina.nl

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl