RHODOS / GRIEKENLAND

 

Bijzondere plaatsen op Rhodos

Rhodos is ťťn van de vele eilanden die Griekenland rijk is. Rhodos behoort tot de Zuid-EgeÔsche Eilanden, die tussen het Griekse en Turkse vasteland liggen. Wie Rhodos bezoekt die zal ontdekken dat er nog redelijk wat overblijfselen zijn uit de Turkse periode. Niet verwonderlijk als je je bedenkt dat Rhodos zo'n kleine vier eeuwen onderdeel was van het Ottomaanse Rijk. Pas sinds 1948 behoort Rhodos tot Griekenland. Dit is na een periode waarin Rhodos 36 jaar tot ItaliŽ behoord heeft. De vele volkeren die op Rhodos gewoond hebben, hebben vrijwel allemaal hun sporen achtergelaten. Zo zie je op Rhodos overblijfselen van de Romeinse periode, Griekse tempels, een groot aantal kloosters en een aantal (restanten van) moskeeŽn.

 

Voor de vele toeristen die naar Rhodos komen om hun vakantie te vieren biedt Rhodos fan ook een zeer gevarieerd aanbod van bijzondere plaatsen. Hoogtepunt is voor velen de middeleeuwse binnenstad van Rhodos Stad. Indrukwekkend zijn ook oude archeologische vindplaatsen zoals Kamiros of fraaie natuurgebieden zoals de Vlindervallei. Wie een vakantie op Rhodos viert die kan de dagen aan het strand of zwembad dan ook prima afwisselen met leuke excursies naar bijzondere plekken op het eiland.

Bijzondere plaatsen op Rhodos

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Rhodos bewonderen:
 
Akropolis van Archangelos
Akropolis van Lindos
Akropolis van Rhodos
Filerimosklooster
Kallithea Springs
Kamiros
Mandrakihaven Rhodos  
Middeleeuwse binnenstad Rhodos
Stranden van Rhodos
Tsambika
Versierde poorten van Archangelos
Vlindervallei
Zeven Bronnen

Bijzondere plaatsen in Griekenland

Het eiland Rhodos behoort tot Griekenland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Griekenland zien?
Ga dan naar onze Griekenland pagina!

MEER INFORMATIE OVER RHODOS

de mooiste dorpjes op Rhodos
Rhodos bezienswaardigheden top 10
Rhodos in 24 foto's
Rhodos informatie
Rhodospagina.nl
Rhodos voor beginners

RHODOS WEER & KLIMAAT

Rhodos klimaatinfo
Rhodos zonkalender
winterzon op Rhodos
zomerzon op Rhodos

RHODOS OP STARTPAGINA.NL

Rhodos startpagina
Rhodos accommodaties startpagina
Rhodos vakantie startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl