bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Venetiaanse haven van Chania

VENETIAANSE HAVEN VAN CHANIA

KRETA

Chania heeft de best bewaarde oude binnenstad van Kreta. Een belangrijk onderdeel van 'the old town' is de Venetiaanse haven. Deze haven is de grote toeristenmagneet waardoor vakantiegangers massaal Chania bezoeken. De kade van de haven is vooral gevuld met restaurants en bars.

De sfeervolle terrassen van deze horecagelegenheden zijn 's avonds druk bezet, maar zelfs overdag zie je hier menig toerist op zoek naar een hapje of een drankje. Aan de overkant, bij de entree van de haven, staat een prachtige vuurtoren eenzaam te wachten tot hij 's avonds zijn lichtsignaal uit mag zenden.

 

De vuurtoren is eind zestiende eeuw door de VenetiŽrs gebouwd en behoort tot de oudste vuurtorens ter wereld. De toren heeft een hoogte van 21 meter en is uit steen opgetrokken. Tijdens de negentiende eeuw is de vuurtoren aangepast en kreeg het de vorm en status van minaret. Tijdens de meest recente restauratie is men vooral van de Venetiaanse periode uitgegaan.

 
Meer informatie?

Chania
Chania
Chania klimaatinfo
Kreta vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl