bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Spinalonga

SPINALONGA

KRETA

Spinalonga is een eiland voor de kust van Kreta, ter hoogte van het dorp Plaka. Op het eiland staat een Venetiaans fort dat stamt uit de zestiende eeuw. De fortificatie diende ter bescherming van het eiland tegen vreemde legers. Omdat kustlijn nog steeds kwetsbaar bleek te zijn, heeft men niet veel later ook verdedigingswerken op de hoger gelegen punten aangebracht.

In de twintigste eeuw diende het eiland als leprakolonie. Van 1903 tot 1959 woonden hier leprapatiŽnten. De muren dienden vanaf 1903 ineens niet meer als verdedigingsmiddel, maar symboliseerden de gevangenis waarin de zieke mensen zich bevonden. Gezonde kinderen die voortkwamen uit relaties werden van het eiland gehaald.

 

Tegenwoordig behoort Spinalonga tot de drukst bezochte bezienswaardigheden van Kreta. De meeste toeristen bezoeken Spinalonga als georganiseerde excursie. De gids geeft je dan uitleg over de geschiedenis van Spinalonga. Je kunt ook op eigen houtje met de boot naar Spinalonga. Dat kan vanaf Plaka, Elounda of Agios Nikolaos.

 
Meer informatie?

Spinalonga
Plaka
Kreta bezienswaardigheden
Kreta voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl