bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Spili klooster

SPILI KLOOSTER

KRETA

Het klooster van Spili is een vrij recent gebouwd klooster. Het oogt daarom een stuk moderner dan de andere kloosters die je op Kreta ziet. In tegenstelling tot de meeste andere kloosters staat dit complex ook niet in de middle of nowhere, maar ligt het aan de rand van de bebouwde kom van het dorp Spili.

Je kunt het kloosterterrein gratis bezoeken. De kans is groot dat je meer toeristen dan kloosterlingen ziet. Dit is zeker in de zomermaanden zo. De kloosterlingen storen zich overigens helemaal niet aan de rondlopende toeristen en doen gewoon hun ding.

 

Het klooster omvat een Grieks-orthodoxe kerk die op een binnenplaats staat, een kerktoren, een fraaie toegangspoort met beschilderingen en een tweetal kleine kapelletjes. Vanaf het klooster heb je ene mooi uitzicht over de vallei waar Spili ligt.

 
Meer informatie?

Spili
Spili
Spili klimaatinfo
Kreta bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl