bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Phaistos

PHAISTOS

KRETA

Phaistos is een belangrijke opgraving in het zuiden van Kreta. Phaistos is ook bekend onder de namen Festos, Phaestus en Phaestos. Het terrein is vooral bekend vanwege het MinoÔsche paleis dat hier gestaan heeft. Het eerste paleis was een koninklijk onderkomen en werd rond 1400 voor Christus vernietigd.

In tegenstelling tot de archeologische opgravingen van Knossos is Phaistos niet deels herbouwd. Wat je nu als bezoeker ziet is wat de archeologen vonden toen ze Phaistos opgegraven hebben. Natuurlijk is het terrein wel schoongemaakt en zijn er op een aantal plekken daken aangebracht om de vondsten te beschermen tegen de felle zon.

 

Phaistos is vooral bekend vanwege de discus van Phaistos. Deze schijf is gevonden op de archeologische vindplaats Phaistos, maar is tegenwoordig te bewonderen in het Archeologisch Museum van Heraklion. Tot op heden heeft men het schrift op de schijf niet kunnen ontcijferen. In Phaistos kun je kopieŽn van de schijf kopen.

 
Meer informatie?

Phaistos
Schijf van Phaistos
Kreta bezienswaardigheden
Kreta vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl