bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Moni Prèveli

MONI PREVELI

KRETA

Moni Prèveli wordt aangeduid als het klooster van Prèveli. Er zijn echter twee kloosters in Prèveli: Moni Prèveli en Káto Prèveli. Als enige nog bewoonde klooster wordt Moni Prèveli vaak aangeduid als hét klooster. Het andere kloostercomplex is inmiddels deels veranderd in een ruïne. Moni Prèveli ligt vlak bij het palmenstrand van Prèveli.

Tegen betaling kun je het Moni Prèveli bezoeken. Een klein deel is niet toegankelijk voor het publiek. Dit is het deel waar nog steeds monniken wonen. Op het terrein vind je een kloosterkerk en een museum dat gewijd is aan het klooster. Op het kloosterterrein vind je verder enkele vertrekken van dieren die door de monniken gehouden worden.

 

Wie Moni Prèveli wil bezoeken die moet op een reistijd rekenen van zo'n drie kwartier tot een uur vanuit Rethymnon. Ongetwijfeld zul je onderweg ook nog wel eventjes een tussenstop maken in Kouttaliotikokloof. Wil je het palmenstrand van Prèveli bezoeken dan kun je parkeren op een kilometer afstand van het klooster. daarna is het nog 20 minuten wandelen.

 
Meer informatie?

Preveliklooster
Preveli klimaatinfo
Kreta bezienswaardigheden
Kreta vakantie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl