bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Knossos

KNOSSOS

KRETA

Knossos is een belangrijke archeologische vindplaats op het Griekse eiland Kreta. Hier zijn in de negentiende eeuw de restanten blootgelegd van een Mino´sch paleis. De ontdekker is de Engelse archeoloog Arthur John Evans. Met de opgravingen van het paleis van Knossos heeft hij ons veel inzichten verschaft over de Mino´sche samenleving.

Het paleis is om en nabij de vierduizend jaar oud. Een aantal onderdelen van het paleis zijn nog duidelijk herkenbaar. Opvallend is de goede staat van een aantal fresco's die duizenden jaren oud zijn. De losse vondsten van Knossos zijn overgebracht naar het archeologisch museum en aldaar te bewonderen.

 

Knossos is dagelijks te bezoeken. In de zomermaanden is het er vaak erg druk. Knossos wordt gezien als de belangrijkste bezienswaardigheid van Kreta. Je ziet op het grote terrein dan ook altijd grote groepen met toeristen rondscharrelen. Voor de troonzaal van het paleis staat steevast een rij belangstellenden te wachten om naar binnen te kunnen.

 
Meer informatie?

Knossos
Knossos
Kreta bezienswaardigheden
Kreta voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl