bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Káto Prčveli

KATO PREVELI

KRETA

Het Káto Prčveli klooster is één van de kloosters die je in het zuiden van Kreta rondom Prčveli aantreft. Het klooster stamt vermoedelijk uit het einde van de zestiende eeuw en is tegenwoordig onbewoond. Het klooster ligt tegen een bergwand aan en biedt daardoor een mooi uitzicht over één van de fraaiere delen van Kreta.

Sinds 2015 kun je tegen betaling dit klooster bezoeken. Het parkeerterrein is vrij klein, waardoor je op drukkere dagen de auto soms langs de weg moet zetten. Het klooster is in de loop der jaren beschadigd geraakt. Daardoor is het Káto Prčveli klooster echter niet minder fotogeniek! Houd er rekening mee dat je in het kerkje geen foto's mag maken.

 

Vlak bij het klooster ligt nog een oude brug die de moeite waard is. Deze brug is door de Venetianen aangelegd en wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. Vroeger kon je via deze brug de rivier Megálopotamos oversteken. Bij de brug is een taverna gelegen: Gefyra. Hier kun je een stop maken voor een hapje en een drankje.

 
Meer informatie?

Preveli klimaatinfo
Kreta bezienswaardigheden
Kreta vakantie
Kreta voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl