bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Grotten van Matala

GROTTEN VAN MATALA

KRETA

Het dorp Matala staat bekend vanwege de grotten die in de krijtrotsen aangebracht zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de holen al in de nieuwe steentijd aangebracht in de rotsen. Zeker is dat ten tijde dat Kreta tot het Romeinse Rijk behoorde de holen gebruikt werden als Romeinse grafkamers.

In de jaren zestig van de vorige eeuw kregen de kunstmatige grotten van Matala een totaal andere functie. In die periode streken de hippies in Matala neer. Dit waren vooral Amerikaanse dienstweigeraars die niet mee wilden vechten in de oorlog tegen Vietnam. In de wintermaanden sliepen zij in de grotten.

 

De ongeveer tien jaar dat de hippies in Matala woonden zijn nu nog voldoende om Matala de reputatie van hippiedorp te geven. Nog steeds zie je schilderingen en winkels die aan het hippietijdperk doen herinneren. De grotten van Matala zijn tegen betaling te bewonderen. Wie goed oplet die ziet nog restanten van schilderingen in de grotten.

 
Meer informatie?

Matala
Matala
Matala klimaatinfo
Kreta bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl