bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Fortézza

FORTEZZA

KRETA

De noordelijke punt van de Kretenzer stad Rethymnon bestaat grotendeels uit een Venetiaans fort. Dit fort ligt boven op een heuvel en stamt uit de zestiende eeuw. Het behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden in Rethymnon en trekt dan ook dagelijks redelijk wat bezoekers. Het fort is gebouw door de Venetianen die in de zestiende eeuw hier heersten.

Hoewel een groot deel van het binnenterrein van het Fortézza inmiddels ingenomen is door de natuur, staan er nog redelijk wat gebouwen binnen de ommuring die redelijk tot goed intact zijn. Dit is overigens deels te danken aan uitstekende restauratiewerkzaamheden die hier met steun van de Europese Unie plaatsgevonden hebben.

 

Gebouwen die binnen het Fortézza te bewonderen zijn, zijn een moskee en een kapel. Ook kun je het zomertheater zien waar af en toe voorstellingen gehouden worden. Als vanzelfsprekend kun je vanuit het fort ook genieten van een prachtig uitzicht over de stad Rethymnon en de Egeďsche Zee. Toegang tot het fort kost entreegeld.

 
Meer informatie?

Rethymnon
Rethymnon
Rethymnon
Rethymnon klimaatinfo

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl