bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Balos Beach

BALOS BEACH

KRETA

Balos Beach wordt gezien als het mooiste strand van Kreta. De verschillende blauwe tinten doen je bijna geloven dat je op de Malediven of ergens in het Caribisch gebied terecht gekomen bent. Het strand ligt in het noordwesten van het schiereiland Gramvousa. Dit schiereiland is onbewoond en kent geen verharde wegen.

Om op Balos Beach te komen moet je eerst 8 kilometer over een onverharde weg rijden. De stoffige weg ligt vol losse stenen en op sommige plekken zitten er aardige hobbels en kuilen in het wegdek. Een gemiddelde snelheid van meer dan 20-30 km/u is dan ook niet aan te raden, waardoor je al snel 20-25 minuten onderweg bent.

 

Daarna volgt een wandeling van een half uur naar het strand. Zeker bij heet weer is dit een aardige uitdaging. Zodra je echte het prachtige witte strand en de felblauwe zee ziet liggen dan ga je vanzelf harder lopen. Op het strand kun je parasols en ligbedden huren. Op het strand zijn twee horecagelegenheden aanwezig en een paar toiletten.

 
Meer informatie?

Balos Beach klimaatinfo
stranden op Kreta
Kreta bezienswaardigheden
Kreta voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl