bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Arkadi klooster

ARKADI KLOOSTER

KRETA

Ten zuiden van de stad Rethymnon vind je het beroemdste klooster van Kreta: het Arkadi klooster. Het Grieks-Orthodoxe klooster ligt op ongeveer tien minuten rijden van het dorp Eleftherna. Tegenwoordig ligt het klooster er vredig bij, maar in de negentiende eeuw was dit het strijdtoneel waar een bloedige tussen de Kretenzers en de Ottomanen heeft gewoed.

Na twee volle dagen strijd hebben de Kretenzers uiteindelijk het onderspit moeten delven. Een historisch belangrijk feit is dat er geen vrouwen of kinderen gevangen zijn genomen door de Ottomanen. Een zelfmoordactie door het opblazen van de kruitkamer voorkwam dat de vrouwen en kinderen in handen van de vijand konden vallen.

 

Als je nu het Arkadi klooster bezoekt kun je de restanten van de kruitkamer nog zien. De rest is inmiddels al lang weer in de oude staat herbouwd. Aandachttrekker is de centraal op de binnenplaats staande kloosterkerk. De renaissancegevel met de drie klokken maken een statige indruk. Het Arkadi klooster is alle dagen tegen betaling te bezoeken.

 
Meer informatie?

Arkadi klooster
Kretapagina.nl
Kreta bezienswaardigheden
Kreta voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl