bijzondere plaatsen > Griekenland > Kreta > Archeologisch Museum van Heraklion

ARCHEOLOGISCH MUSEUM VAN HERAKLION

KRETA

Archeologisch Museum van Heraklion behoort tot de meest belangrijke musea van Griekenland. Wereldwijd wordt dit drukbezochte museum gezien als het belangrijkste museum op het gebied van kunst uit het Mino´sche tijdperk. De collectie van Mino´sche gebruiksvoorwerpen en kunstvoorwerpen is groter dan van welk museum dan ook.

Gelukkig hebben de Grieken ervoor gekozen om het museum op ene overzichtelijke wijze in te richten, waardoor je als bezoeker niet snel de kans misloopt om belangrijke stukken te missen. Eigenlijk zijn alle zalen van het Archeologisch Museum van Heraklion de moeite waard om te bewonderen.

 

De zalen zijn per tijdsperiode ingericht. De gehele onderste verdieping is gewijd aan de Mino´sche beschaving. Op de eerste verdieping komen ook latere periodes voor. Belangrijke bezienswaardigheden in het museum van de Discus van Phaistos, de gegraveerde Bijl van Arkalochori en de Slangengodin.

 
Meer informatie?

Archeologisch Museum van Heraklion
Heraklion
Heraklion
Kreta bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl