KRETA / GRIEKENLAND

 

Bijzondere plaatsen op Kreta

Met een landoppervlakte van maar liefst 8336 vierkante kilometer is het Griekse eiland Kreta het grootste eiland van Griekenland en het vijfde eiland in de Middellandse Zee. Om vergelijkingsmateriaal te bieden: dit is ongeveer een kwart van het landoppervlak van Nederland. Door de grootte is er op Kreta voldoende te zien en te doen. Een deel van de bezienswaardigheden betreft steden, paleizen en opgravingen uit lang vervlogen tijden. In het geval van Kreta is dat voor de bronstijd. Dit is de periode waarop de Minoïsche beschaving heerste op het eiland Kreta. Hoewel de meeste paleizen en steden uit die periode in de loop der eeuwen door uiteenlopende redenen zwaar beschadigd en soms helemaal verdwenen zijn, kun je op Kreta nog steeds een aantal fraaie archeologische vindplaatsen bezoeken zoals Knossos, Phaistos en Gortys.

 

Kreta heeft daarnaast een aantal mooie dorpen die het bezoeken waard zijn. Sommigen vanwege de bezienswaardigheden in de betreffende plaats, sommige dorpen vanwege hun authenticiteit of fraaie ligging. Voor natuurliefhebbers zijn er indrukwekkende berggebieden te bewonderen en natuurlijk de Lasithi hoogvlakte. In het zuidwesten van Kreta liggen een aantal indrukwekkende kloven. Een aantal van deze kloven zijn te bewandelen. De meest bekende hiervan zijn de Samariakloof en de Imbroskloof. De Grieks-Orthodoxe kerk heeft op Kreta verschillende bijzondere plaatsen achtergelaten. Erg bekend zijn de kloosters bij Preveli, in het zuiden van Kreta. Ook zeker indrukwekkend is het Arkadiklooster, dat vooral beroemd is vanwege de zelfdodingsactie in de strijd tegen de Ottomanen.

Stranden

Strandliefhebbers die kunnen op Kreta terecht op meer dan honderd grotere en kleinere stranden. Een aantal van deze stranden is vanwege de schoonheid of andere factoren aan te merken als een bijzondere plaats.
Een voorbeeld hiervan zijn Preveli Beach en Vai. Op deze prachtige stranden is de Kretenzische dadelpalm gezichtsbepalend. Deze palmensoort, die ook bekend staat onder de Latijnse naam 'Phoenix theophrasti', is uniek. Hij komt alleen maar op Kreta voor. Een ander heel mooi strand dat echt het vermelden waard is, is Balos Beach. De felblauwe zee in combinatie met het witte zandstrand lijken zo uit een plaatjesboek ontsnapt te zijn.

Bijzondere plaatsen op Kreta

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen op Kreta bewonderen:
 
Archeologisch Museum van Heraklion
Arkadi klooster
Balos Beach
Fortézza
Gournia
Grotten van Matala
Kato Preveli
Knossos
Moni Preveli
Phaistos
Spili klooster
Spinalonga
Venetiaanse haven van Chania

Bijzondere plaatsen in Griekenland

Het eiland Kreta behoort tot Griekenland. Wil je alle bijzondere plaatsen in Griekenland zien?
Ga dan naar onze Griekenland pagina!

MEER INFORMATIE OVER KRETA

de mooiste dorpjes op Kreta
Kreta bezienswaardigheden top 10
Kreta informatie
Kretapagina.nl
Kreta vakantie
Kreta voor beginners

KRETA WEER & KLIMAAT

Kreta klimaatinfo
Kreta zonkalender
winterzon op Kreta
zomerzon op Kreta

KRETA OP STARTPAGINA.NL

Kreta startpagina
Kreta accommodaties startpagina
Kreta vakantie startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl