GRIEKENLAND

BIJZONDERE PLAATSEN

Griekenland

Griekenland behoort al jarenlang tot de populairste vliegbestemmingen onder Nederlandse en Belgische toeristen. Niet voor niets, want binnen Europa geldt Griekenland als het land met de vele mooie stranden, het heerlijke eten, de vriendelijke mensen en de vele bezienswaardigheden. De afgelopen drieduizend jaar hebben meerdere volkeren en overheersers hun sporen achtergelaten op het Griekse vasteland en de vele eilanden die de Hellenistische Republiek telt. Niet voor niets dat jaarlijks duizenden landgenoten naar Griekse eilanden zoals Rhodos, Kreta, Kos, Corfu en Samos vliegen.

Als je Griekenland bezoekt dan is het lastig om keuzes te maken. Er is immers zo veel te zien en te doen. Omdat de meeste mensen vooral ook voor het aangename weer naar Griekenland komen, is het vaak een kwestie van keuzes maken. Zo kent het land alleen al tientallen archeologische musea, is de Akropolis van Athene niet de enige die het land telt en zijn er ontelbaar veel mooie dorpen te vinden verspreid door het land. Wie de mooie plekjes van Griekenland wil ontdekken die kan naar de vakanties naar Griekenland van FTI reizen kijken. Daar boek je een vakantie naar populaire plekken zoals Kreta of Rhodos.

 

Bijzondere plaatsen

Wat een plaats bijzonder maakt is voor ieder mens verschillend. Voor de één moet een bijzondere plaats in eerste instantie "mooi" zijn, voor de ander kan het een bepaalde herinnering zijn die een plaats bijzonder maakt. De definitie "bijzondere plaats" is daarom ook niet duidelijk te omkaderen. Op deze site plaatsen wij, Jeroen en Patrick, de plaatsen die we de moeite waard vinden om te delen. Dat kan een dorp zijn, een plein, een boulevard, een park, een natuurgebied, een meer, een strand, een bouwwerk of complex, een woestijn, een wandelgebied, een berg, een kasteel, een hotel, een historische plek..... ga zo maar door. Soms is het locatiegebonden of iets bijzonder is. Een boom in een bos is bijvoorbeeld niet per definitie bijzonder, maar dezelfde boom kan midden op een kale zoutvlakte ineens heel bijzonder zijn.

Bijzondere plaatsen in Griekenland

Op deze pagina staat een selectie van de bijzondere plaatsen in Griekenland. Deze lopen uiteen van musea, archeologische bezienswaardigheden, fantastische stranden tot aan bijzondere stukjes natuur. De Griekse oudheid heeft veel historische bezienswaardigheden achtergelaten in de Hellenistische republiek. Er zijn weinig Europese bestemmingen waar zoveel stukjes historie te bewonderen zijn. Daarnaast telt Griekenland een groot aantal prachtige eilanden, die ieder hun eigen karakter hebben. Ze verschillen in natuur, dorpen en stranden. Ze zeggen niet voor niets dat een echte Griekenland-fan tijd tekort zal komen in zijn of haar leven om alle hoogtepunten van het land te ontdekken.

Voor Griekenland hebben we voor een aantal bestemmingen een pagina per eiland/stad/streek gemaakt.
Dit zijn de pagina's per bestemming in Griekenland:

bijzondere plaatsen op Kos
bijzondere plaatsen op Kreta
bijzondere plaatsen op Rhodos
bijzondere plaatsen op Samos
bijzondere plaatsen op Zakynthos

Woord & beeld

Voor de site bijzondereplaatsen.nl is gekozen voor een concept  waarbij meer ruimte is voor foto's en minder voor tekst. Vaak geven beelden een veel duidelijkere impressie dan woorden. Ter ondersteuning van de beelden is er gekozen voor een beperkte hoeveelheid ondersteunende tekst. Voor achtergrondinformatie verwijzen we via de verwijzingen linksonder op iedere pagina naar officiële sites, informatieve sites en sites over de streek, het eiland, het dorp, de stad of het land.

BIJZONDERE PLAATSEN IN GRIEKENLAND

Kos > Agios Stéfanosbasiliek
Kos > Asklepieion
Kos > Casa Romana
Kos > Embros Thérme
Kos > Neratzia
Kos > Palio Pyli
Kos > Zia
Kos > Zoutpannen van Alikés
Kreta > Archeologisch Museum van Heraklion
Kreta > Arkadi klooster
Kreta > Balos Beach
Kreta > Fortézza
Kreta > Gournia
Kreta > Grotten van Matala
Kreta > Kato Preveli
Kreta > Knossos
Kreta > Moni Preveli
Kreta > Phaistos
Kreta > Spili klooster
Kreta > Spinalonga
Kreta > Venetiaanse haven van Chania
Rhodos > Akropolis van Archangelos
Rhodos > Akropolis van Lindos
Rhodos > Akropolis van Rhodos
Rhodos > Filerimosklooster
Rhodos > Kallithea Springs
Rhodos > Kamiros
Rhodos > Mandrakihaven Rhodos
Rhodos > Middeleeuwse binnenstad Rhodos
Rhodos > Stranden van Rhodos
Rhodos > Tsambika
Rhodos > Versierde poorten van Archangelos
Rhodos > Vlindervallei
Rhodos > Zeven Bronnen
Samos > Archeologisch Museum
Samos > Heraíon
Samos > Moni Timíou Stavrou
Samos > Natuurhistorisch Museum
Zakynthos > Anafonitria-klooster
Zakynthos > Cameo Island
Zakynthos > Gerakas Beach
Zakynthos > Shipwreck Beach

ALLE BIJZONDERE PLAATSEN OP DEZE SITE

Overzicht van alle bijzondere plaatsen

 

   
 
Meer Griekenland?

Griekenland bezienswaardigheden top 10
Griekenland info
Griekenland voor beginners

alles over Griekenland

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl