bijzondere plaatsen > Frankrijk > Zoutvelden van Guerande

ZOUTVELDEN VAN GUERANDE

FRANKRIJK

De zoutvelden van Guerande zijn een van de meest bijzondere plaatsen in Bretagne. Gelegen in het departement Pays de Loire. Tussen het stadje Guerande en de kust ligt een zeer bijzonder gebied waar nog op traditionele wijze zout wordt gewonnen. Met behulp van getijdenpoelen en de zon.

De zoutvelden zorgen voor een bijzonder landschap. Door een netwerk van sluisjes en kanalen wordt het zeewater binnen gelaten en gehouden. De zon doet dan verder de rest. De Paludiers, de zoutwinners, vegen het zout met kleine hoopjes bij elkaar. Overal zie je deze kleine hoopjes drogen in de zon.

 

Voor sterrenchefs geldt het zout uit de Guerande als hét zout om mee te werken. Het zout smaakt dan ook daadwerkelijk anders als het gewone huis tuin en keuken zout. Dit is echt zeezout waar de zilte geur en smaak van de zee ook echt in zit. Het zout is wat grijzig en voelt vochtig aan en heeft door zijn natuurlijke winning een grove en onregelmatige structuur.

 
Meer informatie?

Guérande
Frankrijk voor beginners
Frankrijk informatie
Frankrijk informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl