bijzondere plaatsen > Frankrijk > Vakwerkhuizen van Colmar

VAKWERKHUIZEN VAN COLMAR

FRANKRIJK

Het historische centrum van de stad Colmar is één van de best bewaard gebleven van Frankrijk. De stad ligt is de regio Elzas dat deel uitmaakt van het vroegere twistgebied Elzas-Lotharingen. Aan het einde van de einde van de negentiende en in het begin van de twintigste eeuw behoorde dit gebied tot het Duitse keizerrijk.

Wat opvalt als je Colmar heen loopt is het groot aantal vakwerkhuizen. Deze schitterende huizen zijn er in alle kleuren van de regenoog te vinden. Het overgrote deel van deze huizen verkeren in een uitstekende staat. Andere worden nog gerestaureerd maar het totale beeld van de stad zorgt ervoor dat je jezelf in lang vervlogen tijden waant.

 

Een leuke manier om een groot aantal van de vakwerkhuizen op een andere manier te bekijken is om met een rondvaartboot door de grachten van de stad te varen. Tijdens deze tocht krijg je van de gids allerlei aanvullende informatie terwijl je door de prachtige wijk klein Venetië heen vaart.

 
Meer informatie?

Colmar
Elzas bezienswaardigheden top 10

Frankrijk voor beginners
Frankrijk informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl