bijzondere plaatsen > Frankrijk > Pont du Gard

PONT DU GARD

FRANKRIJK

Pont du Gard is n van de meest bekende overgebleven Romeinse bouwwerken in Frankrijk. Van oorsprong is het een aquaduct dat in de eerste eeuw na Christus door de Romeinen aangelegd is om Nemausus (het huidige Nmes) van water te voorzien. Het aquaduct is tot de zesde eeuw gebruikt en had een dagelijkse capaciteit van 35.000 m water.

Het aquaduct is gemaakt van kalksteen. De bouw heeft naar schatting veertien jaar in beslag genomen (38 tot 52 na Christus). In de achttiende eeuw is er een brug toegevoegd aan Pont du Gard op de plek waar het aquaduct de rivier Gardon overspant. Dit is het deel dat nog steeds intact is en dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

 

Tegen betaling kun je Pont du Gard bezoeken. Er is geen andere mogelijkheid om dit prachtig staaltje van Romeinse architectuur te bewonderen. De duurste tickets hebben een rondleiding op het derde niveau van Pont du Gard inbegrepen. In de rivier wordt in de zomermaanden volop gezwommen en gekanood.

 
Meer informatie?

Pont du Gard
Pont du Gard
wikipedia

Frankrijk voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl