bijzondere plaatsen > Frankrijk > Petit Trianon

PETIT TRIANON

FRANKRIJK

Het Kleine Trianon (in het Frans 'Petit Trianon') is een lustpaviljoen gelegen in de tuinen van het Kasteel van Versailles. Hier kon de koningin zich onttrekken aan de strenge regels van de etiquette. Haar werd wel eens verweten dat ze teveel in het Petit Trianon verbleef.

Het Kleine Trianon was een geschenk van de Franse koning Lodewijk XVI aan zijn echtgenote Marie-Antionette, die hier haar beroemde spiegelkamer had met de bewegende spiegels. Oorspronkelijk was het paviljoen gebouwd in opdracht van Lodewijk XV voor Madame du Pompadour.

 

Binnen het Kleine Trianon zijn er een aantal kamers die de moeite waard zijn, zoals de Kamer van de Koningin en de Salon de Compagnie. In de tuin zijn de Tempel van de Liefde en het Theater van de Koningin twee prachtige bezienswaardigheden.

 
Meer informatie?

Kasteel van Versailles
Kasteel van Versailles

Parijs informatie
Parijs voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl