bijzondere plaatsen > Frankrijk > Oradour-sur-Glane

ORADOUR-SUR-GLANE

FRANKRIJK

Met het betreden van de Franse plaats Oradour-Sur-Glane stap je werkelijke terug de geschiedenis in. Helaas niet zon fraai stukje uit verleden, maar zeker belangrijk om nooit te vergeten. Op 10 juni in 1944 werd hier namelijk vrijwel het gehele dorp omsingeld en uitgemoord door de Duitsers.

Het oude dorp Oradour-Sur-Glane is sinds 1999 geopend als herdenkingsplek voor de gruwelijkheden die er plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum schets een levendig beeld over hoe het er was voordat de Duitsers genadeloos toesloegen. Via een ondergronds museum kom je uit in de runes van het dorp.

 

Eenmaal boven betreed je de plek waar nu alleen nog de runes, enkele voortuigen en wat huisraad te vinden zijn. Zelfs de auto van de huisarts staat nog op dezelfde plek als toen het noodlot toesloeg. Naambordjes en reclame borden vertellen je wie waar woonden en hoe het dorpse leven in elkaar stak.

 
Meer informatie?

Oradour-sur-Glane
het verhaal van Oradour
wikipedia

Frankrijk voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl