bijzondere plaatsen > Frankrijk > Notre Dame van Amiens

NOTRE DAME VAN AMIENS

FRANKRIJK

De Notre Dame d'Amiens is een van meest imposante bouwwerken van Noord-Frankrijk. Het is de grootste kathedraal van Frankrijk. De kathedraal torent al van ver boven de stad uit. Hij is gebouwd in 1220 en geldt als een van de mooiste voorbeelden van de gotische bouwstijl.

De kerk is bijna 145 meter lang. Als je ervoor staat en de prachtige gevel bekijkt voel je jezelf behoorlijk nietig. De voorgevel bestaat uit 3 portalen met uiteraard het kenmerkende laatste oordeel en twee grote torens. In de avonduren is de kathedraal verlicht in de meest fantastische kleuren.

 ;

De omvang van het schip in de kerk is overweldigend. Het is echt een enorme kathedraal. Je vind er enkele bronzen graftombes en een prachtig labyrint op de vloer. Aan de zijkanten zijn enkele prachtige kapellen te vinden.

 
Meer informatie?

Notre Dame van Amiens
Frankrijk voor beginners
Frankrijk informatie
Frankrijk informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl