bijzondere plaatsen > Frankrijk > NormandiŽ > Omaha Beach

OMAHA BEACH

NORMANDIň

Op 6 juni 1944 vond de landing van de geallieerden plaats in NormandiŽ. De Amerikanen landden op twee stranden, Utah en Omaha Beach. Operation Overlord was het begin van de bevrijding van Europa. In de vroege ochtend landden de troepen op de stranden. Zwaar verdedigd door Duitse artillerie wisten de Amerikanen toch de Duitsers te overrompelen.

Aan het einde van D-day waren er ruim 35.000 troepen geland, maar waren er ook vele verliezen geleden. Veel jonge soldaten verloren hun leven op de stranden van NormandiŽ of in de dagen erna. Boven het invasiestrand uitkijkend over het kanaal is voor deze slachtoffers het Normandy American Cemetary and Memorial opgericht.

 

Op deze begraafplaats liggen zo'n 9387 soldaten begraven die deelnamen aan de D-Day. Het is een enorm indrukwekkende begraafplaats alleen al vanwege de omvang. In het Memorial centrum krijg je een korte uitleg van de geschiedenis voorafgaand aan de invasie en de details van de invasie zelf. Bijzonder zijn de vele persoonlijke verhalen die worden verteld.

 
Meer informatie?

Omaha Beach
NormandiŽ voor beginners
NormandiŽ informatie
NormandiŽ bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl