bijzondere plaatsen > Frankrijk > NormandiŽ > Mont Saint-Michel

MONT SAINT-MICHEL

NORMANDIň

Mont Saint Michel is wellicht een van de meest tot de verbeelding sprekende attracties van NormandiŽ. Vanuit zowel de kust van Bretagne als NormandiŽ zie je dit bijzondere eiland op veel plaatsen liggen. Zeker in de ochtend als het wat mistig is een zeer bijzonder gezicht.

Mont Saint Michel bestaat uit de abdij en het ondergelegen dorpje. De abdij werd in de 8e eeuw gesticht door een monnik en kwam door een overstroming als eiland voor de kust te liggen. In de 10e eeuw werd de abdij met behulp van de NormandiŽrs verder uitgebreid met een klooster en kerk.

 

In de middeleeuwen was Mont Saint Michel alleen met een bootje bereikbaar. Later door verzanding van de zee rondom de berg kon men ook met eb de berg te voet bereiken en was het op den duur zelfs mogelijk een weg aan te leggen naar de berg. Tegenwoordig kun je er met een busje of te voer naar toe.

 
Meer informatie?

Mont Saint-Michel
NormandiŽ informatie
NormandiŽ bezienswaardigheden

NormandiŽ voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl