bijzondere plaatsen > Frankrijk > NormandiŽ > Haven van Honfleur

HAVEN VAN HONFLEUR

NORMANDIň

De haven van Honfleur is een van de gezelligste en meest toeristische haventjes van NormandiŽ. Op warme zonnige dagen wemelt het hier van de toeristen. Honfleur ligt vlak bij de pont de NormandiŽ aan de oevers van de Seine en is een van de oudere stadjes van de regio.

Het haventje van Honfleur kenmerkt zich door oude warm gekleurde huizen met leistenen dakjes. In de oude vissershaven liggen nog enkele oude schepen. Op de kop van de haven staat de oude woning van de luitenant van de koning. De Lieutenance is een versterkte woning voor de gouverneur van Honfleur.

 

De meeste pandjes langs de haven herbergen restaurants en brasserieŽn. Vanaf de vele terrassen kijk je uit over de historische haven. Op de menukaart van de meeste restaurants vindt men uiteraard de typische gerechten uit de streek. Een grote schaal fruit de mer is een absolute aanrader.

 
Meer informatie?

Honfleur
NormandiŽ voor beginners
NormandiŽ informatie
NormandiŽ bezienswaardigheden

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl