NORMANDIň / FRANKRIJK

 

Bijzondere plaatsen in NormandiŽ

NormandiŽ is een regio in Frankrijk bestaande uit Haute-NormandiŽ en Basse-NormandiŽ. De belangrijkste steden in het gebied zijn Dieppe, Caen en Cherbourg. Maar er zijn ook heel wat bijzondere kleinere stadjes en dorpjes zoals Bayeux, Avrenches, Honfleur en Etretat. Het is een regio die vaak onderdeel was van het strijdgewoel en aan de andere kant vele kunstenaars tot prachtige beelden inspireerde. De naam NormandiŽ ontstond zo rond 800 toen Vikingen, of te wel Noormannen, die vanuit ScandinaviŽ plundertochten ondernamen zich vestigden in het gebied wat nu NormandiŽ heet. Ze mengden zich met de lokale bevolking en heersten over de al aanwezige bewoners. Het waren ook deze Noormannen die de overtocht naar Engeland waagden en Engeland veroverde. Het tapijt van Bayeux is hier natuurlijk een prachtig overblijfsel van. Met de Engelse werd op het Normandisch grondgebied nog regelmatig gevochten. Onder andere tijdens de 100-jarige oorlog tussen Frankrijk en Engeland kwam het in dit gebied regelmatig tot bloederige veldslagen en plunderde Engelse huursoldaten regelmatig het Normandische platteland. Het gebied was zelfs een tijdje Engels.

 

Ook in de 20e eeuw was NormandiŽ het decor voor een van de grootste slagvelden van de Tweede Wereldoorlog. Operation Overlord spelde zich af op de stranden van NormandiŽ. Vanaf dit punt werd de rest van Europa langzamerhand bevrijd. In heel NormandiŽ zijn diverse gedenktekens, begraafplaatsen en musea te vinden die deze belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis herdenken. Ieder jaar komen vele bezoekers naar NormandiŽ om de D-Day stranden te bekijken. In NormandiŽ zijn dan ook heel wat bijzondere plaatsen te vinden.

Bijzondere plaatsen in NormandiŽ

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in NormandiŽ bewonderen:
 
Haven van Honfleur
Mont Saint Michel
Omaha Beach
 

Bijzondere plaatsen in Frankrijk

NormandiŽ ligt in Frankrijk. Wil je alle bijzondere plaatsen in Frankrijk zien?
Ga dan naar onze Frankrijk pagina!

MEER INFORMATIE OVER NORMANDIň

NormandiŽ bezienswaardigheden top 10
NormandiŽ informatie
NormandiŽ voor beginners
de mooiste dorpjes in NormandiŽ

NORMANDIň WEER & KLIMAAT

NormandiŽ klimaatinfo

NORMANDIň OP STARTPAGINA.NL

NormandiŽ startpagina

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl