bijzondere plaatsen > Frankrijk > Nice > Vieille Ville

VIEILLE VILLE

NICE

Het oude centrum van Nice behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Deze wijk wordt Vieille Ville (Oude Stad) of Vieux Nice (Oude Nice) genoemd. Tot ongeveer de jaren zeventig van de vorige eeuw was deze wijk eigenlijk een dorp binnen de stad geworden. Toeristisch was Oud Nice amper ontwikkeld.

Tegenwoordig barst het in de oude binnenstad van de winkels, bars en restaurants. Dagelijks lopen duizenden toeristen door de smalle en grotendeels autovrije straten die eigenlijk sinds de zeventiende eeuw amper veranderd zijn. Wist je overigens dat de straten op zo'n manier aangelegd zijn dat schaduw en wind als een soort van natuurlijke airco werken?

 

Wie door de straten loopt die kan zat van oude elementen terugzien zoals de kenmerkende houten luiken voor de ramen, de prachtige pastelkleuren van de gevels en de verschillende binnenplaatsjes. De rode dakpannen kun je vanaf de straat niet zien. Bezienswaardigheden in Oud Nice zijn de Kathedraal van Nice en de Porte Fausse.

 
Meer informatie?

Nice informatie
Nice voor beginners
Nice bezienswaardigheden
Nice in 24 foto's

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl