bijzondere plaatsen > Frankrijk > Nice > Promenade des Anglais

PROMENADE DES ANGLAIS

NICE

De allerbekendste weg van Nice is de Promenade des Anglais. Deze boulevard strekt zich uit over een afstand van maar liefst zeven kilometer langs de kust van Nice. Op de wandelpromenade heerst vrijwel altijd een gezellige drukte. De vele bankjes en stoeltjes die er staan worden volop gebruikt om van het uitzicht op de Middellandse Zee te genieten.

Langs de Promenade des Anglais staan veel hotels en fraaie gebouwen zoals het prachtig gerenoveerde Hotel Négresco en het tegenwoordig als museum dienstdoende Villa Masséma. Langs de hele promenade loopt een fietspad die helemaal tot aan de luchthaven van Nice doorloopt. Vaak zijn er straatartiesten te vinden op de boulevard.

 

De Promenade des Anglais speelt helaas ook een negatieve rol in de recente geschiedenis van Nice en heel Frankrijk. Op 14 juli 2016, wat in Frankrijk een nationale feestdag is, pleegt Mohamed Lahouaiej Bouhlel hier namens I.S. een terroristische aanslag die maar liefst 86 onschuldige dodelijke slachtoffers en 434 gewonden oplevert.

 
Meer informatie?

Promenade des Anglais
Nice voor beginners
Nice bezienswaardigheden
Nice in één dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl