bijzondere plaatsen > Frankrijk > Nice > Cimiez

CIMIEZ

NICE

Cimiez is tegenwoordig een wijk in Nice. Het bijzondere is dat Cimiez al eeuwen voordat Nice gesticht werd bestond. Toen heette het nog geen Cimiez maar Cemenelum. Dit was een plaats die door de Romeinen ten tijde van het grote Romeinse Rijk gesticht was. Cemenelum was destijds zelfs de hoofdstad van de toenmalige provincie Alpes Maritimae.

Dat de Romeinen hier aanwezig zijn geweest is tegenwoordig nog op twee plekken goed te zien. De eerste plek is de oude Romeinse arena. Althans, een rune van de het vrij kleine amfitheater dat hier vroeger voor vertier zorgde. De tweede plek zijn de oude thermen die nu de basis vormen van het archeologisch museum van Nice.

 

In Cimiez staat ook het fraaie Matisse-museum. Deze beroemde kunstenaar heeft veel van zijn actieve periode als schilder en beeldhouwer in Nice doorgebracht. Een ander interessant bouwwerk is het klooster van Cimiez. Dit franciscanenklooster stamt uit de zestiende eeuw. De bijbehorende kerk, het museum en een klein deel van het klooster zijn te bezoeken.

 
Meer informatie?

Cimiez
Nice voor beginners
Nice bezienswaardigheden
Nice in n dag

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl