NICE / FRANKRIJK

 

Bijzondere plaatsen in Nice

Nice is een vrij grote stad aan de Franse Rivièra. De stad ligt centraal aan de Côte d'Azur, wat één van de meest toeristische gebieden van Frankrijk is. De combinatie van strand, winkels, musea en bezienswaardigheden die soms zelfs uit het Romeinse tijdperk komen maken van de stad een populaire toeristische trekpleisters. Veel van de hotels en appartementen zijn binnen een afstand van een paar honderd meter van het strand en de Promenade des Anglais te vinden. Het strand bestaat overigens vooral uit grote kiezels en niet uit fijn zand zoals veel mensen denken. De combinatie van lichte kiezels, een wat hardere stroming en fel zonlicht zorgt er voor dat de zee vlak voor de kust vaak een intens diepe blauwe kleur krijgt.

 

Nice is een uitstekende stad om één of meerdere dagen te verblijven. Sterker nog, wij zouden het helemaal geen straf vinden om hier in de zomer een maand of twee tot drie te vertoeven. Niet alleen is Nice zelf heerlijk, ook de gehele kust inclusief Monaco ligt binnen handbereik en met de Provence heb je een prachtige achterland dat bekend staat van de lavendel, idyllische dorpjes en de parfumindustrie. Wie Nice bezoekt die zal meteen begrijpen waarom grote schilders al eeuwenlang geïnspireerd raken door deze prachtige stad.

Bijzondere plaatsen in Nice

Op deze site kun je de volgende bijzondere plaatsen in Nice bewonderen:
 
Cimiez
Promenade des Anglais
Vieille Ville
 

Bijzondere plaatsen in Frankrijk

Nice ligt in Frankrijk. Wil je alle bijzondere plaatsen in Frankrijk zien?
Ga dan naar onze Frankrijk pagina!

MEER INFORMATIE OVER NICE

Nice bezienswaardigheden top 10
Nice in één dag
Nice in 24 foto's
Nice tips
Nice voor beginners

NICE WEER & KLIMAAT

Nice klimaatinfo

 

   
 
Volg ons op Facebook

Via onze facebookpagina kun je op de hoogte blijven van updates van bijzondereplaatsen.nl, reageren op bijzondere plaatsen of jouw bijzondere plaatsen met ons delen!

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl