bijzondere plaatsen > Frankrijk > Meer van Annecy

MEER VAN ANNECY

FRANKRIJK

Het meer van Annecy is één van de grootste meren in Frankrijk. Het meer ligt op ongeveer 450 meter hoogte in de regio Rhône-Alpes in het departement Haute-Sauvoie. De grootste stad aan het meer is de Annecy wat tevens de hoofdstad van het departement is.

Het meer van Annecy is ongeveer 18.000 jaar geleden ontstaan door smeltwater dat van de omliggende Alpen afkwam. Het meer is gemiddeld ongeveer drie en een halve kilometer breed en bijna vijftien kilometer lang. Het diepste punt van het meer ligt op iets meer dan tachtig meter onder de waterspiegel.

 

Het meer van Annecy is een erg populaire toeristische bestemming in de Rhône-Alpes. Rond het meer liggen meerdere campings, hotels en ressorts. De meeste toeristen komen naar het meer toe om te zeilen, varen of gewoon van het heerlijke water in het meer genieten. In de zomer ligt de gemiddelde watertemperatuur hier rond de 22 graden Celsius.

 
Meer informatie?

Meer van Annecy
Annecy

Frankrijk voor beginners
Frankrijk informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl