bijzondere plaatsen > Frankrijk > Le Hameau de la Reine

LE HAMEAU DE LA REINE

FRANKRIJK

De Nederlandse vertaling voor het Franse Le Hameau de la Reine is "Het Buurtschap van de Koningin". Het is een klein dorpje dat koningin Marie-Antoinette liet aanleggen in de tuinen van Versailles.

De huisjes in het dorpje zijn ge´nspireerd op Normandische huizen. Prachtig is de Vissertoren, die aan het water staat. Le Hameau de la Reine doet zeer romantisch aan. Het doet je bijna denken aan de Efteling. Het is dan ook niet moeilijk om voor te stellen waarom Marie-Antoinette zo graag haar tijd op deze plek doorbracht.

 

Binnen het dorpje zijn diverse moestuinen aanwezig. Op de bijbehorende boerderij van Marie-Antoinette lopen ook tegenwoordig nog allerlei dieren rond. Je kunt de gebouwen niet van binnen bezichtigen. De buitenkant is, zeker door de tuin, meer dan de moeite waard.

 
Meer informatie?

Kasteel van Versailles
Kasteel van Versailles

Parijs informatie
Frankrijk informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl