bijzondere plaatsen > Frankrijk > Kasteel van Versailles

KASTEEL VAN VERSAILLES

FRANKRIJK

Het Kasteel van Versailles is een kasteel gelegen in de Franse stad Versailles, op enkele kilometers van Parijs. Het kasteel wordt in het Nederlands vaak ten onrechte aangeduid als het "Paleis van Versailles". Het kasteel behoort tot de meest indrukwekkende kastelen ter wereld.

Het kasteel stamt oorspronkelijk uit het jaar 1623. In de loop der eeuwen zijn er vele uitbreidingen en verbouwingen geweest. Ook op dit moment vinden er uitgebreide renovatiewerkzaamheden plaats. Zo is een deel van de daken opnieuw verguld.

 

Met tien miljoen bezoekers per jaar is het Kasteel van Versailles één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk. Vooral in het weekeinde is er sprake van een enorme drukte in het kasteel. De wachttijd om binnen te komen kan dan oplopen tot meer dan 2 uur.

 
Meer informatie?

Kasteel van Versailles
Kasteel van Versailles

Parijs informatie
Parijs tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl