bijzondere plaatsen > Frankrijk > Kasteel van Annecy

KASTEEL VAN ANNECY

FRANKRIJK

Het Kasteel van Annecy of Château d'Annecy ligt op één van de hoger gelegen delen van de stad Annecy. Vanaf de toren van het kasteel heb je een prachtig uitzicht over de stad en het meer van Annecy.

Het kasteel is gebouwd tussen de twaalfde en de zestiende eeuw door de graven van Geneve. Deze verlieten het kasteel in de zeventiende eeuw waarna het lange tijd gebruikt is om soldaten te huisvesten. halverwege de twintigste eeuw werd het kasteel gekocht door de stad Annecy.

 

Tegenwoordig is in het kasteel het Musée d'art populaire Alpin gevestigd. In dit museum is een grote collectie met handgemaakte meubels te vinden. Er is tevens een afdeling waar je alles te weten komt over het onderwater leven in het meer van Annecy. Daarnaast worden ere met regelmaat tijdelijk tentoonstellingen in het kasteel gehouden.

 
Meer informatie?

Kasteel van Annecy
Annecy

Frankrijk voor beginners
Frankrijk informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl