bijzondere plaatsen > Frankrijk > Kasteeltuinen van Versailles

KASTEELTUINEN VAN VERSAILLES

FRANKRIJK

Als je het hebt over een Franse Tuin, dan heb je het vooral over de klassieke tuinen van het Kasteel van Versailles. De tuinen omvatten een oppervlakte van maar liefst 815 hectare, waarin ongeveer 350.000 bomen staan waarvan er ongeveer 200.000 historisch zijn.

De grootste waterpartij is het Grote Kanaal (Grand Canal). Deze heeft een lengte van maar liefst 1560 meter en een breedte van 120 meter. Tegenwoordig kun je tegen betaling met een roeibootje rondvaren op het Grote Kanaal.

 

De kasteeltuinen van Versailles zijn vrij toegankelijk. Vandaar dat je ook joggers hier tegenkomt. Als je wilt kun je een fiets, segway of golfkarretje huren om de grote afstanden te overbruggen. Om de tuinen inclusief de Trianons te bezoeken heb je een dag nodig.

 
Meer informatie?

Franse tuin van Versailles
Kasteel van Versailles

Parijs informatie
Parijs tips

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl