bijzondere plaatsen > Frankrijk > Kasteel van Chinon

KASTEEL CHINON

FRANKRIJK

Het kasteel van Chinon is in tussen de twaalfde en de veertiende eeuw gebouwd en bestaat uit drie delen. Het oudste deel van het kasteel Fort Saint-Georges ligt in het oostelijke deel van het complex. Hiervan is maar weinig bewaard gebleven.

In het midden van het kasteelterrein ligt het Château du Milieu. In dit gerestaureerde deel van het kasteel bevindt zich een permanente tentoonstelling over Jeanne d'Arc één van de beroemdste bezoekers van het kasteel. Dit deel van het kasteel diende als residentie voor de Engelse koningen.

 

Het laatste deel van het kasteel staat bekend als Fort du Coudray en bestaat uit de Tour du Moulin en de Tour de Boissy. Vanaf deze torens heb je een prachtig uizicht over het stadje Chinon en het omliggende landschap. Het kasteel van Chinon is één van de Loirekastelen.

 
Meer informatie?

Kasteel van Chinon
Kasteel van Chinon

Chinon
Chinon weer & klimaat

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl