bijzondere plaatsen > Frankrijk > Kasteel Chambord

KASTEEL CHAMBORD

FRANKRIJK

Kasteel Chambord behoort tot de mooiste kastelen van Frankrijk en is samen met de andere kastelen in het Loiredal opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Het kasteel is gebouwd in opdracht van Koning Frans de eerste van Frankrijk.

Het kasteel telt 440 kamers, 365 torens en 1036 ramen. Het domein is 5500 hectare groot en is volledig omringd door een 32 kilometer lange muur. Kasteel Chambord is van oorsprong een jachtslot. Het was n van de favoriete kastelen van de Zonnekoning.

 

En van de bijzonderste kenmerken van het kasteel is de donjon met daarin de dubbele wenteltrap. Deze dubbele helix zou zijn ontworpen door Leonardo da Vinci maar dit is nooit bewezen. De kasteeltuinen van Chambord zijn in de Franse stijl aangelegd.

 
Meer informatie?

Kasteel van Chambord
Kasteel van Chambord

Loir-et-Cher
Frankrijk voor beginners

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl