bijzondere plaatsen > Frankrijk > Kasteel van Sedan

KASTEEL VAN SEDAN

FRANKRIJK

In het noorden van Frankrijk in de regio Champagne-Ardennen in de stad Sedan ligt het Kasteel van Sedan. Het kasteel van Sedan is het grootste kasteel van Europa. De bouw van het kasteel startte waarschijnlijk in de dertiende eeuw en werd in de eeuwen die volgden meerdere malen uitgebreid.

Het kasteel was de verblijfplaats van de Prinsen van Sedan die tevens de hertog van Bouillon waren. Sedan is lange tijd een onafhankelijk prinsdom in Frankrijk geweest. Hieraan kwam echter een einde nadat Frederik Maurits de La Tour d'Auvergne Sedan moest laten annexeren door Frankrijk.

 

Tegenwoordig is het kasteel opengesteld voor het publiek dat met en zonder gids bezocht kan worden. Tijdens je wandeling door het kasteel en de vroegere verdedigingswerken kom je allerlei informatie over het kasteel tegen. Deze informatie is heel on-Frans ook in het Nederlands te vinden.

 
Meer informatie?

Kasteel van Sedan
Kasteel van Sedan

Ardennen
Frankrijk informatie

Bijzondere plaatsen.nl

voorpagina
alle bijzondere plaatsen
over deze site
links

 

Disclaimer
De informatie die op www.bijzondereplaatsen.nl gegeven wordt is geheel vrijblijvend. Bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de informatie die op deze site geboden wordt. Wij doen ons best om zo accuraat en actueel mogelijke informatie te plaatsen. Wij zijn op geen enkele manier aansprakelijk als iemand schade oploopt in wat voor vorm dan ook die (deels) te wijten zou kunnen zijn aan de informatie die wij publiceren op onze website. Alles over ons cookiebeleid is terug te vinden op onze pagina over cookies.

Copyright/auteursrecht
Alle teksten op deze site vallen onder het auteursrecht. Het is niet toegestaan om teksten van deze website te gebruiken binnen andere websites en overige media, tenzij hiervoor nadrukkelijk toestemming verleend is door bijzondereplaatsen.nl